Wat te doen op Lanzarote ?

Wat te doen op Lanzarote ?

Sportief Lanzarote een avontuurlijk paradijs

Lanzarote, een van de betoverende Canarische Eilanden, is een speeltuin voor de actieve mensen. Met zijn unieke vulkanische landschappen, sprankelende kustlijnen en een scala aan outdoor activiteiten, biedt het eiland een adembenemend decor voor stelletjes en gezinnen met een ‘sportieve’ (Van doorsnee Nederlander tot vergevorderde marathon sporters) inslag. Of je nu de voorkeur geeft aan fietsen door de lavavelden, snorkelen in de kristalheldere wateren, of wandelen langs de ruige kustlijnen, Lanzarote heeft het allemaal. Laten we een duik nemen in de avonturen die op je wachten!

Fietsen door het vulkanische Wonderland

Lanzarote’s unieke geologie biedt een onvergelijkbaar terrein voor fietsliefhebbers. Pak een fiets en verken de kronkelende paden die je door het hart van het eiland voeren, langs de verbluffende Timanfaya Nationaal Park (Mag je niet zonder bus tour doorheen) en door de La Geria wijnregio. Ongeacht je vaardigheidsniveau, de routes op Lanzarote bieden een onvergetelijke fietservaring. Wij raden hiervoor minimaal een elektrische fiets aan of voor de sporters een racefiets.

Wateravonturen

De uitnodigende wateren van Lanzarote zijn een paradijs voor watersportliefhebbers. Ga op een dagcruise langs de kust van La Graciosa, verken de onderwaterwereld tijdens een snorkelavontuur, of voel de adrenaline tijdens een jetski huren. Voor een meer ontspannen ervaring, waarom niet genieten van een catamarancruise naar de Papagayo stranden?

Gezinsvriendelijke attracties

Voor gezinnen zijn er tal van activiteiten die zowel leuk als educatief zijn. Breng een dag door in het Aqualava Waterpark, ontdek de wonderen van de onderwaterwereld in het Aquarium van Lanzarote, of leer over de lokale flora in de Jardin de Cactus. De kids zullen ook dol zijn op een bezoek aan het Rancho Texas Park, een themapark met een mix van dieren en waterpret.

Culturele ontdekkingen

Duik in de rijke geschiedenis en cultuur van Lanzarote door een bezoek te brengen aan de oude hoofdstad Teguise, het verkennen van de César Manrique Foundation, of het struinen door de markten in Haria en Arrecife. Vergeet niet om de lokale gastronomie te proeven, waar de verse zeevruchten en de lokale wijnen centraal staan.

Strandplezier

Na een dag vol avontuur, ontspan op de prachtige stranden van Lanzarote. Playa Grande, Playas de Papagayo en Playa de Famara zijn perfect voor gezinnen en stelletjes om te ontspannen, zonnebaden, en genieten van de serene omgeving.

Avontuurlijk wandelen

Voor de wandelliefhebbers biedt Lanzarote een scala aan paden die je naar de meest adembenemende uitzichtpunten op het eiland leiden. De wandeling naar het Mirador del Rio is een must-do, met een panoramisch uitzicht over de naburige eilanden.

Meer weten?

De mogelijkheden voor avontuur op Lanzarote zijn bijna eindeloos, en het is onze missie bij Bike Sensations om je te helpen het meeste uit het bezoek te halen. Als het toonaangevende fietsverhuurbedrijf op Lanzarote, staan we klaar om je te voorzien van betrouwbare en comfortabele fietsen die u zullen helpen om het eiland op uw eigen tempo te verkennen. We bieden een breed scala aan fietsen om uit te kiezen, inclusief elektrische fietsen, racefietsen, stadsfietsen, mountainbikes en kinderfietsen.

We staan altijd klaar om je te woord te staan en meer informatie te geven over de verschillende fietsroutes, lokale attracties en de beste plekken om te bezoeken.