Kerst op Lanzarote

Kerst op Lanzarote

Kerst op Lanzarote een unieke viering onder de zon

Lanzarote, een van de oogstrelende Canarische Eilanden, biedt een unieke manier om de kerstdagen door te brengen. Terwijl de meesten denken aan besneeuwde landschappen en koude winteravonden wanneer ze aan Kerstmis denken, biedt kerst Lanzarote zonnige dagen en een bijzondere viering die men niet snel zal vergeten.

Wat kan je doen met kerst op Lanzarote?

Een van de grote voordelen van het doorbrengen van kerst op Lanzarote is de mogelijkheid om zowel traditionele als unieke activiteiten te ondernemen. Wandelen langs de gouden zandstranden, een duik nemen in de helderblauwe wateren of genieten van een zonsondergang bij de Timanfaya-vulkaan zijn slechts enkele van de activiteiten die je kunt ondernemen. Daarnaast zijn er speciale kerstconcerten, markten en feesten in verschillende steden en dorpen op het eiland, waardoor je je volledig kunt onderdompelen in de lokale kerstsfeer.

Hoe is Lanzarote versierd met kerst?

De kerstdecoraties op Lanzarote zijn een charmante combinatie van traditionele Spaanse invloeden en lokale flair. Je zult de straten zien versierd met lichten in de vorm van sterren, engelen en andere kerstsymbolen. Pleinen worden opgeluisterd met grote kerstbomen, vaak versierd met handgemaakte ornamenten. Wat opvalt, is de minder commerciële en meer ambachtelijke aanpak van kerst Lanzarote. Lokale kunstenaars gebruiken vaak natuurlijke materialen zoals hout en steen om decoraties te creëren die uniek zijn voor het eiland.

Waarom naar Lanzarote gaan met kerst?

De keuze om Lanzarote met kerst te bezoeken, biedt een ontsnapping aan de koude wintermaanden in Noord-Europa. Het milde klimaat, de zonnige dagen en de warme gastvrijheid maken het tot een topbestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een alternatieve kerstervaring. Bovendien is de combinatie van traditionele festiviteiten en unieke eilandactiviteiten een verfrissende verandering van het gebruikelijke kerstritueel.

Wat is het cultuurverschil?

Terwijl Nederlanders vaak genieten van gezellige binnenactiviteiten, uitgebreide kerstdiners en markten vol met winterse lekkernijen, kent kerst Lanzarote een meer buiten georiënteerde viering. In plaats van schaatsen en sneeuwballengevechten, denk aan strandfeesten en openluchtconcerten. Het religieuze aspect van kerst is ook prominenter in Lanzarote, met veel inwoners die de Misa del Gallo, de traditionele middernachtmis, bijwonen. Hoewel de essentie van het feest – samenzijn en dankbaarheid – universeel blijft, biedt Lanzarote een uniek perspectief op deze geliefde traditie.