Waar kan je op Lanzarote het best fietsen en waarom?

Waar kan je op Lanzarote het best fietsen en waarom?

Lanzarote, een van de Canarische Eilanden, biedt een uniek maanlandschap, mooie kustlijnen en een aangenaam klimaat, wat het een interessante bestemming maakt voor fietsers. Hier zijn enkele van de beste plekken en routes om te fietsen op Lanzarote, evenals de redenen waarom:

  1. Timanfaya National Park: Hoewel je hier niet doorheen kunt fietsen, kun je wel rond dit prachtige vulkanische park fietsen en genieten van de adembenemende landschappen en unieke geologische formaties.

  2. La Geria: Dit is het wijngebied van Lanzarote. Fietsen door La Geria geeft je de kans om de unieke wijncultivatie technieken van het eiland te zien, waar wijnstokken worden verbouwd in kleine kuilen met vulkanisch as.

  3. Costa Teguise – Arrieta: Deze route loopt langs de noordoostelijke kustlijn van Lanzarote, biedt mooie zeezichten en passeert pittoreske dorpjes.

  4. Playa Blanca – El Golfo: Deze zuidelijke route geeft je prachtige uitzichten over de zee en de Salinas de Janubio, de zoutpannen van Lanzarote.

  5. Tabayesco: Voor degenen die op zoek zijn naar een uitdaging, is de klim naar Tabayesco een van de meest bekende op het eiland. Deze klim brengt je naar een van de hoogste punten van Lanzarote en biedt ongelooflijke uitzichten.

  6. Mirador del Río: Gelegen in het noorden van het eiland, deze klim biedt ook een geweldige uitdaging voor fietsers en beloont je met een spectaculair uitzicht over La Graciosa en andere nabijgelegen eilanden.

Waarom Lanzarote?

  • Klimaat: Lanzarote heeft een mild klimaat, wat het ideaal maakt voor fietsen gedurende het grootste deel van het jaar.
  • Variërende landschappen: Van vulkanische landschappen tot prachtige kustlijnen en pittoreske dorpjes, er is voor elk wat wils.
  • Goede infrastructuur: Er zijn veel fietsverhuurbedrijven, georganiseerde fietstochten en de wegen zijn over het algemeen in goede staat. Daarnaast zijn automobilisten verplicht afstand van fietsers te houden (2 meter)
  • Uitdagingen: Of je nu een beginner bent of een ervaren fietser, Lanzarote biedt routes van verschillende moeilijkheidsgraden. Daarmee maakt het ook makkelijk om te gaan voor een stadsfiets, e-bike, mountainbike en racefiets. Lanzarote biedt voor elk fietstype de perfecte conditie.

Wanneer je besluit te gaan fietsen op Lanzarote, is het raadzaam om altijd voldoende water mee te nemen, zonnebrandcrème te gebruiken en op de hoogte te zijn van de weersomstandigheden.