Wat is het verschil tussen Puerto Del Carmen en Playa Blanca

Wat is het verschil tussen Puerto Del Carmen en Playa Blanca

Lanzarote, een van de Canarische Eilanden, heeft diverse populaire vakantieoorden die elk hun eigen charme en kenmerken hebben. Twee van de meest bezochte bestemmingen op dit eiland zijn Puerto Del Carmen en Playa Blanca. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen deze twee badplaatsen?

1. Geschiedenis en Sfeer

Puerto Del Carmen: Oorspronkelijk was Puerto Del Carmen een klein vissersdorpje. In de loop der jaren heeft het zich ontwikkeld tot een bruisende badplaats, maar het heeft nog steeds een aantal van zijn oude charme behouden, vooral in het oude stadsgedeelte.

Playa Blanca: Playa Blanca heeft een relatief kortere toeristische geschiedenis en was ook oorspronkelijk een vissersdorpje. Het heeft een meer ontspannen en gezinsvriendelijke sfeer vergeleken met Puerto Del Carmen.

2. Bezienswaardigheden

Puerto Del Carmen: Deze stad is bekend om zijn bruisende nachtleven, vooral langs de Avenida de las Playas, een lange boulevard met vele bars, restaurants en clubs. Daarnaast zijn er ook duikscholen gezien de prachtige onderwaterwereld in de omgeving.

Playa Blanca: Hier ligt het beroemde Papagayo-strand, een van de mooiste stranden van Lanzarote. Ook kan je vanuit Playa Blanca gemakkelijk een bezoek brengen aan het naburige eiland Fuerteventura met een veerboot.

3. Faciliteiten

Puerto Del Carmen: Vanwege de langere toeristische geschiedenis biedt Puerto Del Carmen een breed scala aan faciliteiten, zoals winkelcentra, sportfaciliteiten en entertainmentopties.

Playa Blanca: Playa Blanca heeft een chiquere vibe, met een jachthaven vol luxe jachten en een promenade met een keur aan goede restaurants en boetieks.

4. Aanbod aan accommodaties

Puerto Del Carmen: Hier vind je een mix van oudere hotels en appartementen en nieuwere, luxueuze resorts. Er is een breed scala aan opties voor elk budget.

Playa Blanca: Playa Blanca neigt naar een wat luxer aanbod, met vele vier- en vijfsterrenhotels en villa’s.

5. De stranden

Puerto Del Carmen: Beschikt over een lang, gouden zandstrand dat zich uitstrekt over vele kilometers, perfect voor zonnebaden en watersporten.

Playa Blanca: De stranden hier zijn over het algemeen wat kleiner en intiemer, maar bieden kristalhelder water en zijn ideaal voor gezinnen.