skip to Main Content

Mijn naam is Ilse en ik kom uit Nederland. Ik ben verliefd geworden op Lanzarote en besloten om te emigreren naar dit prachtige eiland. De ambiance van het eiland, de prachtige fietsroutes, het klimaat en
de toeristen zorgen ervoor dat ik iedere dag met een vrolijke glimlach en enthousiasme naar mijn werk ga. Tijdens de e-bike tour zal ik u de mooiste plaatsen en plekken van het eiland laten zien. Daarnaast krijgt u
van mij alle informatie en leuke weetjes over het eiland die u niet in de boekjes zult lezen! Ik vind het geweldig om mijn liefde voor Lanzarote aan u te laten zien. Een sportieve en gezellige tour om heel veel van het eiland te zien en te weten te komen.

Ik ben Johan Wagenaar en eigenaar van Bike Sensations. 4,5 jaar geleden ben ik begonnen met het organiseren van de e-bike tours. Dat het een succes was, is wel gebleken uit de vele positieve reacties van de klanten en dat we momenteel 3 verschillende routes aanbieden, 5 keer per week! De e-bike tours zijn de perfecte manier om op de mooiste plekjes te komen op een sportieve en gezonde manier, namelijk op de fiets! Je zult mij altijd vrolijk en met een glimlach op de fiets zien zitten. Door mijn jarenlange ervaring als gids bij zowel de e-bike tours en racefiets tours, bent u bij mij aan het juiste adres. Veiligheid tijdens de tour en op de weg is voor mij zeer belangrijk!
Pas op! Een dag niet lachen tijdens de tour is een zeer grote uitdaging met mij als gids! Ik spreek verschillende talen zoals Nederlands, Engels, Duits en Spaans waardoor ik iedereen van informatie kan voorzien.

De 'Omar Sharif Tour'

De ‘Omar Sharif Tour’ brengt je langs verschillende plekken in het midden van Lanzarote. Deze tour is geschikt voor elk niveau!

De dag begint vanuit de Bike Sensations winkel in Puerto Del Carmen. Er wordt uitleg gegeven over de e-bike en er zullen veiligheidsinstructies worden gegeven. Vol energie fietsen we als eerst naar de hoofdstad Arrecife, langs de kustlijn, waar heerlijk kan worden gegeten/gedronken. We vervolgen onze weg richting ‘Lagomar’. Dit is een voormalig woning van de acteur Omar Sharif. Wederom is er tijd om te eten en drinken.

Vanaf Lagomar wordt er verder gefietst naar Teguise. Dit kleine pittoreske stad die bekend staat om de Teguise Markt (zondag). Hier hebben we tijd om te lunchen.

Met een gevulde maag fietsen we verder naar ‘Monument al Campesino’ en La Geria (wijngebied). Hier zal duidelijk worden waarom je allemaal ‘maanvormige muurtjes’ op Lanzarote ziet!

De gehele tour is er een Nederlandse gids aanwezig, die zowel Engels en Duits spreekt. Als extra service maakt de gids foto’s gedurende de dag. Deze worden achteraf via whatsapp naar elke deelnemer toegestuurd. (na goedkeuring).

Afstand: 49km
Dagen; Dinsdag en zaterdag
Inclusief: E-bike, meertalige begeleiding, entree, helm, bidon.

Prijs: € 59.-

Begin tijd: 9:00
Eind tijd: +/- 17:00

Aangezien veiligheid voor ons erg belangrijk is, hanteren wij een maximum van 13 deelnemers per tour.

Reserveer deze tour

De 'El-Golfo Tour'

El-Golfo Tour brengt je richting het zuiden van Lanzarote. Deze tour heeft iets meer hoogtemeters dan de andere tours maar we fietsen op e-bikes dus deze tour is prima te doen voor iedereen die weleens fietst.

De dag begint vanuit de Bike Sensations winkel in Puerto Del Carmen. Er wordt uitleg gegeven over de e-bike en er zullen veiligheidsinstructies worden gegeven.

We vertrekken richting Yaiza waar we onze eerste stop hebben om te eten, drinken en te genieten van de prachtige omgeving. Vanuit Yaiza fietsen we verder naar El Golfo. El golfo staat vooral bekend als ‘het groene meer’. Waarom het meer groen is? Dat, en veel meer, krijg je allemaal van de gids te horen! Na El Golfo vervolgen we onze fietstocht richting ‘Los Hervideros’ waar we ons kunnen verbazen over de hoge golven die tegen de kliffen aan botsen! Nu snap je ook waarom het ‘de kookpot’ wordt genoemd.

Langs de kust fietsen we door naar ‘Salina de Janubio’. De enigste zoutvlakte op het eiland die nog werkzaam is. Het werkt via een indrukwekkend
systeem waarover de gids u van alles zal vertellen. Na een lunch stop in Yaiza fietsen we door het Timanfaya gebied naar ‘Centro Visitantes’. U zult zich
verbazen over deze bijzondere vulkanische omgeving die u alleen op Lanzarote zult tegenkomen!

We eindigen de dag weer bij de Bike Sensations winkel in Puerto del Carmen waar u zult terugkijken op een sportieve dag vol met gezelligheid en indrukken die u niet zult vergeten.

De gehele tour is er een Nederlandse gids aanwezig, die zowel Engels en Duits spreekt. Als extra service maakt de gids foto’s gedurende de dag. Deze worden achteraf via whatsapp naar elke deelnemer toegestuurd. (na goedkeuring)

Afstand: 69km
Dagen; Zondag
Inclusief: E-bike, meertalige begeleiding, entree, helm, bidon.

Prijs: € 59.-

Begin tijd: 9:00
Eind tijd: +/- 17:00

Aangezien veiligheid voor ons erg belangrijk is, hanteren wij een maximum van 13 deelnemers per tour

Reserveer deze tour

De 'Cactus Garden Tour'

De ‘Cactus Garden Tour’ brengt je richting het noorden van Lanzarote. Tijdens deze tour fietsen we veel over fietspaden.

De dag begint vanuit de Bike Sensations winkel in Puerto Del Carmen. Er wordt uitleg gegeven over de e-bike en er zullen veiligheidsinstructies worden gegeven.

Vol energie fietsen we naar de hoofdstad Arrecife, langs de kustlijn, waar heerlijk kan worden gegeten/gedronken. Vanuit Arrecife fietsen we verder naar het ‘Cesar Manrique Foundation’. We nemen hier een kijkje in zijn voormalige woning en kunnen we zijn werk bekijken.

Na dit bezoek fietsen we richting Tahiche waar we stoppen om te lunchen bij een van de beste bakkers van het eiland! Met een goed gevulde maag fietsen we verder naar de Cactus tuin. U zult zich verbazen over de hoeveelheid cactus soorten die u hier zult zien. Maar pas op! Een cactus prikt….

Ook hier zult u weer veel informatie van de gids krijgen want de cactussen spelen een belangrijke rol in de geschiedenis van Lanzarote.
Via Costa Teguise fietsen we langs de kustlijn weer terug naar Puerto del Carmen. U heeft dan de gehele kustlijn van het oosten gefietst!

De gehele tour is er een Nederlandse gids aanwezig, die zowel Engels en Duits spreekt. Als extra service maakt de gids foto’s gedurende de dag. Deze worden achteraf via Whatsapp naar elke deelnemer toegestuurd. (na goedkeuring).

Afstand: 59km
Dagen; Donderdag
Inclusief: E-bike, meertalige begeleiding, entree, helm, bidon

Prijs: € 69.-

Begin tijd: 9:00
Eind tijd: +/- 17:00

Aangezien veiligheid voor ons erg belangrijk is, hanteren wij een maximum van 13 deelnemers per tour.

Reserveer deze tour

Mocht je nu vragen hebben over een tour? Aarzel dan zeker niet om ons even een berichtje te sturen. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar!

Back To Top